Lees hier de laatste nieuwtjes van de Geulmennekes.

Carnaval met De Geulmennekes

Bijna is het dan zover... over een paar dagen barst de vastelaovend in Meerssen in alle hevigheid los. En natuurlijk zijn De Geulmennekes dan ook van de partij. Wij hopen jullie allemaal ergens in Meerssen tegen te komen tijdens de dolle dagen. Benieuwd naar ons programma? Hier onder staat alles op een rijtje.


Vrijdag 17 februari 2023 - KINDEROPTOCHT


Om 13.00 uur start vanaf de Markt in Meerssen de kinderoptocht. Samen met de kinderen van Basisschool de Wereldster, CV De Aanhawwersj en CV Sjots & Sjeif maken wij er een bonte stoet van. Na afloop komen wij met z'n allen samen in Gemeenschapshuis de Stip. Hier gaan wij de jeugdcarnaval officieel openen door het oplaten van het Geulmenneke. De rest van de middag gaan wij er een gezellig hos- en springfeest van maken. 


Zaterdag 18 februari 2023 - SLEUTELOVERDRACHT

Om 18.00 uur verzamelen wij samen met 
CV De Aanhawwersj en CV Sjots & Sjeif in Gemeenschapshuis de Stip. Hier zal traditiegetrouw op ludieke wijze de Meerssense dorpspolitiek op de hak worden genomen in een uiterste poging voor drie dagen lang de sleutel van Meerssen te bemachtigen. Wanneer de Burgemeester overstag is gegaan en de macht overdraagt aan de prinsenparen van Meerssen kan de vasteloavend écht beginnen!


Zaterdag 18 februari 2023 - OPLATEN SJUINSMARCHEERDER

Na de sleuteloverdracht haasten wij ons naar de Markt in Meerssen. Hier gaan wij CV Sjots & Sjeif rond 20.00 uur een handje helpen met het oplaten van hun vastelaovesmascotte De Sjuinsmarcheerder. Sjots & Sjeif kennende zal dat tot in de wijde omtrek te horen én te voelen zijn.Zondag 19 februari 2023 - SPRINGMIDDAG CAFÉ DE KEIZER

Vanaf 14.11 uur zijn jullie allemaal van harte uitgenodigd in Café de Keizer op de markt in Meerssen. Hier gaan wij met z'n allen een knalfuif organiseren. Natuurlijk zijn De Geulmenneks van de partij, samen met hun huis-discjockey DJ Guido. Komen jullie ook?Maandag 20 februari 2023 - GROTE OPTOCHT VAN MEERSSEN

Om 14.11 uur vertrekt vanuit Rothem de grote optocht van Meerssen. En natuurlijk zijn wij ook van de partij met een supersjieke praalwagen. In Gemeenschapshuis De Stip heeft ons DJ-duo zich afgewisseld en zal DJ Theo de zaak alvast warmdraaien. Na afloop van de optocht komen wij rap naar jullie toe om tot in de late uurtjes een gezellig feestje te bouwen.Dinsdag 21 februari 2023 - TOP 111

Het is alweer de laatste dag van de vastelaovend 2023. Wij gaan met z'n allen dan lekker feesten op en rond de Markt van Meerssen tijdens de Top 111. Tegen het einde van de Top 111 pikken wij even het podium in om samen van jullie vaarwel te zeggen tegen de jeugdcarnaval in Meerssen, althans voor dit jaar. Dit doen wij traditiegetrouw door het aflaten van het Geulmenneke en waarschijnlijk het laten van een klein traantje.
Niet veel later zullen de prinsenparen van Meerssen ten tonele verschijnen om na drie dagen heerschappij de sleutel van Meerssen weer terug te geven aan de Burgemeester...

Prins Sven I & Prinses Loes
Het nieuwe prinsenpaar van
De Geulmennekes

22 januari 2023

Op Zoondig 22 januari is in gemeinschapshoes “De Stip” ut nuuje Preensepaar oetgerope van De Geulmennekes oet Meersje. Um elf op twjè woort deze middig geopend en al sjnèl leep de zaal vol mèt grwatte luuj en keenger, die wilde weite wea de opvolgers zauwwe weurre van Preens Davey I en Preenses Miana. Um drie oor waor ut moment aangebroke um aafschied te numme van de Preens en zien Preenses. Ze hubbe 3 geweldige jaore achter de rök en bedankte ederein hie veur in hun bedankweurdje. Dèr woord noch gèt meziek gedrèjt zodat ut bestuur opzeuk kos goon nao hun nuuj Preensepaar.

Eindelik waor ut moment aangebroke. Verstooke oonder eine grwatte kop kaom de nuuje Preens de zaal in laope en ging op ut podium stoon. Ut aftelle koos beginne. Es nuuje Preens van de Geulmennekes kaom Preens Sven I teveursjien, beter bekint es Sven Cortenraad wonende op de Humcoverstraat in Meersje. Nao dat heer waor oetgeroepe ging heer zien Preenses achter in de zaal ophoole. Preens Sven I haw Loes Brouwers, wonende op Bunderstraat in Meersje, tot zien Preenses gekoze. De veurzitter installeerde ut nuuje Preensepaar mèt behölp van hun awwersj. De proclamatie, die aog dit jaor gemaak is door Remco Vertommen, woort veurgeleze en de recepsie kos beginnen. Nao dat die veurbie waor ging ut nuuj Preensepaar nog ein paar urkes hosse en springe in de zaal.

Doordat geer mèt grwatte getale aanwezig waort, is deze middig met ès whagtepunt de oetroping van ut nuuje Preensepaar eine geweldige middig gewoore. Names ut bestuur, Preens Sven I, Preenses Loes en de raod van 11 wille veer dan aog eederein bedanke dèh op deze middig aanwezig waor.

Felicitaties aan Sjots & Sjeif

12 november​ 2022

JCV de Geulmennekes feliciteren Sjots & Sjeif Meersje met hun jubileumprinsenpaar Youp Poper en Aniek Coumans. 

Maak er een prachtig seizoen van!

Opening Vastelaovesseizoen

12 november 2022

Gisteren hebben we traditiegetrouw het carnavalsseizoen geopend samen met C.V. De Aanhawwersj en Sjots & Sjeif Meersje.
Na de heilige mis in de basiliek zijn we naar café de Keizer gegaan waar als eerste het prinsenpaar hun steek, scepter, biedermeierke en kroontje weer terug hebben gekregen. Daarna is de raad van 11 voorzien van hun barret en is onze raad van dit jaar bekend gemaakt. Als laatste is natuurlijk onze nieuwe ceremoniemeester voor komend seizoen gekozen.


Laot Vastelaovend mer beginnen!