terug naar startpagina

Carnavalsmaandag
Optocht Meerssen

Maandag 28 februari
Kern Meerssen
Aanvang 14.11 uur

En dan gaat het toch nog gebeuren! CV De Aanhawwersj, Sjots & Sjeif Meersje en JCV de Geulmennekes organiseren een kleine carnavalsoptocht in de kern Meerssen (centrum) op maandag 28 februari. Met ondersteuning van Top 111, Speciaalbierencafé De Keizer en Preuf – Bistro en Bar.

Het is geen optocht zoals we gewend zijn. De gemeente Meerssen heeft medewerking en toestemming verleend voor een optocht met een kortere route en deelname zonder carnavalswagens (met uitzondering van de prinsenwagens) of gemotoriseerde voertuigen. Maar we kunnen er toch samen iets moois van maken!

Het is geen officiële optocht, er is geen optochtjury en er zijn ook geen prijzen te winnen. Maar we hopen natuurlijk op veel toeschouwers en deelnemers. Wil je meedoen aan de optocht? Bijvoorbeeld met een groep, als einzelgänger, ouders met kinderen? Graag! En hoe meer deelnemers, hoe leuker en gezelliger het zeker wordt. Deelname is op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid.

Laten we er samen een top carnavalsoptocht van maken! Het is kort dag, maar we gaan er voor! Aan groepen die willen deelnemen het verzoek uiterlijk vrijdag 25 februari aan te melden via: optocht2022@cvdeaanhawwersj.nl met de naam van een contactpersoon en een telefoonnummer.
De optocht start op de parkeerplaats bij Sporthal Marsana (Molenveldweg) om 14:11. De optocht eindigt op de Markt. Daar maken we er met z’n allen samen een gezellige carnavalsmaandag van! Tot maandag 28 februari, in de optocht of als toeschouwer!

Route:

- Molenveldweg
- Stationstraat
- Bunderstraat
- Charles Eijckstraat
- Pastoor D. Hexstraat
- Pastoor N. Creftenstraat
- Pastoor G. á Castrostraat
- Pastoor M. Sterckenstraat
- Gasthuisstraat
- Beekstraat
- Kruisstraat
- Markt

Carnavalsdinsdag
Kindermiddag

Dinsdag 1 maart
Gemeenschapshuis De Stip
Aanvang 14.11 uur

Op carnavalsdinsdag starten wij wederom om 14.11 uur de middag samen met ons prinsenpaar en raad van 11. Wij gaan er dan nog een keer met z'n allen een fantastische middag van maken. Hossen, springen, in de polonaise en natuurlijk een rondje langs de snoepkraam maken.
Aan het einde van de middag zullen wij dan het Geulmenneke weer naar beneden laten als afsluiting van de carnaval. Hoe laat we dat precies doen laten we afhangen van hoe druk en gezellig het is in De Stip. Zien we jullie dan ook weer?